Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt
Saigonkanel och annan kanel
Saigonkanel Cinnamomum loureiroi är en typ av kanel som har samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs. Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än vanlig Kassiakanel har, därmed har den också starkare smak, doft och större påverkan på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man i regel använder av vanlig Kassiakanel.
En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Förvisso är detta den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika imponerande som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.
Kassiakanel och Saigonkanel är nära släkt med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och lätt att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande i handeln.
Saigonkanel för blodsockerbalans
En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Många som lider av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel på daglig basis, särskilt personer som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger i farozonen, har massor att vinna av att låta kanel bli ett stående inslag i kosten.
Att sänka blodsockret är gynnsamt för alla, de värsta blodsockertopparna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.
Saigonkanel och fettförbränning
Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överflöd, så minskar alltså inlagringen av energi i fettvävnaden – fettlagringen – om man äter kanel.
Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utsträckning av Saigonkanel eftersom att den är så rik på kanelaldehyd.
Hur mycket Saigonkanel behövs för att få effekt?
Detta är en fråga som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora och olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram per dag, men när det gäller Kassiakanel och Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag. Över 4 gram avrådes då kanel innehåller kumarin. Då Saigonkanelen innehåller mer kanelaldehyd än andra sorter så fungerar den bäst.
För att «få effekt», dvs. få ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte mycket, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är mycket gynnsamt – och gott!
Det är något man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket viktig faktor i sig och när man kommer över en så fantastisk, naturligt mirakulös krydda som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att utnyttja den.
Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins och LCHF har också något att vinna vid ett regelbundet intag av Saigonkanel eftersom denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.
Högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB
Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln och lär aldrig bli det (det är världens bästa kanel och kostar mer än världens billigaste kanel – kassiakanelen som är i 95% av kryddburkarna vi köper), men online är den relativt lätt att hitta. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB (House of Cinnamon) för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.