Bjud på sockerdricka
Du vet inte vem som kan tänkas dyka upp. Då måste det finnas någonting som alla trycker om. En dryck som kommer väl till pass för flera saker är sockerdricka. Du kan hälla det i bålet.
Duka fram sockerdricka och du är hemma
Sockerdricka är det naturliga valet för läsk. Kanske den svenskast av alla drycker. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.
Vuxna som barn gillar den. Den är enkel att tycka om. Vissa varianter är sötare än andra. Du kan välja att göra en egen variant med mindre socker.
Aromhusets läskkoncentrat sparar på sockret i sina produkter. De har också en helt sockerfri serie. Produktserierna finns att köpa hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.
Du kan välja att köpa koncentrat istället för läsk
Det är enkelt att göra egen sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Det är bra om du vill justera sötman. Var redo när det vankas fest.
Smaken i sockerdricka får man genom att krocka päronsmak med citronsmak och få fram en helt ny unik smak. Länge var det Saturnus som var nummer 1 inom sockerdricka. Den används idag i Aromhusets sockerdricka läskkoncentrat
En bål som bara smakar läsk är inte särskilt god. Då är det inte så dumt att välja att använda lite mindre läskkoncentrat då du gör din egen läsk. Sedan är det bara att blanda. Kom ihåg att inga barn ska dricka från ett bål som även innehåller alkohol!
Dricker du mycket mineralvatten?
Vissa varnar ju för sockerkonsumtionen. Men så behöver det inte vara.
Kom ihåg att Aromhusets smaker innehåller 80 % mindre socker, det kan vara värt att prova.
Aromhuset har tagit ledartröjan nuförtiden.
Smaksatt mineralvatten är inte farligt. Sockerdricka Socker är inte bra i för stora doser, annars är det ingen fara. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. De som kör på en sockerfri diet länge blir ofta bättre på att känna smak och då blir smakessenser ett välkommet inslag.
Så serverar du bäst
Presentationen är avgörande. Den läsk du gör hemma kanske ser mindre proffsig ut? Den kan fortfarande smaka bra. Ett sätt som blir bra är att servera i individuella glas.
Du kan chansa att hälla upp i större tillbringare också. Prova och anpassa vartefter. Krydda gärna till det.
Toppa med en bit citron. Det är bara fantasin, och smaken, som sätter gränserna. Det uppfattas som friskt.